Reglement weidegang

Reglement zomerwei (mei t/m november)

– Deelname aan de zomerwei is geheel voor eigen risico.
– Deelname is alleen mogelijk indien u de onkosten voor de weidegang tijdig betaald hebt en de naam van uw pony/paard op de lijst van deelnemers staat die op de prikborden hangt.
– De paarden/pony’s worden tegen een geringe vergoeding door MTE dagelijks op de wei gezet en eraf gehaald, behalve in de weekenden en op feestdagen.
– Iedere deelnemer zorgt als er geen gebruik wordt gemaakt van de dienst van MTE zelf voor het binnenzetten van zijn paard/pony.
– Laat geen paard/pony alleen op de wei achter, maar zet de laatste die overblijft ook op stal.
– Help mee aan een goed beheer van onze weilanden: verwijder eventuele verontreinigingen die een gevaar kunnen opleveren voor de paarden.

Reglement winterwei (december t/m maart, twee weilanden beschikbaar)

– Deelname aan de winterwei is geheel voor eigen risico.
– Tijdens deze maanden zijn er maar twee weiden beschikbaar.
– Deelname is alleen mogelijk indien uw de onkosten voor de weidegang tijdig betaald hebt en de naam van uw pony/paard op de lijst van deelnemers staat die op de prikborden hangt.
– De paarden/pony’s worden tegen een geringe vergoeding door MTE dagelijks op de wei gezet en eraf gehaald, behalve in de weekenden en op feestdagen.
– Iedere deelnemer zorgt als er geen gebruik wordt gemaakt van de dienst van MTE zelf voor het binnenzetten van zijn paard/pony.
– Om ongeregeldheden tussen paarden / pony’s te voorkomen adviseren we de deelnemers om ervoor te zorgen dat je paard / pony max. 2 uur gebruik maakt van de winterwei.
– Klachten over modder e.d. worden niet aangenomen; het spreekt vanzelf dat de wei tijdens het winterseizoen nat wordt, daaraan kan ook de GRJV niets veranderen.
– Tijdens de maand april zijn i.v.m. onderhoud alle weilanden gesloten met uitzondering van de springwei (zandbak).

Reglement Springwei (april, rustmaand alle weilanden i.v.m. onderhoud)
– Deelname is geheel voor eigen risico.
– De springwei is alleen beschikbaar voor deelnemers van de weidegang.
– De springwei is te gebruiken maandag t/m zondag, met uitzondering van enkele ochtenden (di / wo) tijdens deze dagen worden stallen uitgemest en wordt de springwei door MTE (Manege Ten Eysden) gebruikt om een aantal paarden buiten te zetten.
– Het is de bedoeling om de paarden te “luchten”. Dit is altijd onder toezicht en maximaal 15 minuten. Dit betekent het volgende: Je houdt zelf toezicht; Maximaal 15 minuten het maakt niet uit of je paard alleen staat of met andere paarden. Een uitzondering: zijn de 15 minuten om en er is niemand die van de springwei gebruik wil maken dan kun je langer van de springwei gebruik maken mits je toezicht houdt. Komt een nieuwe gebruiker dan moet je meteen de springwei vrijmaken.